Our Story

As the name suggests, the hotel is literally the heritage of the Lekhyananda family, with the property on which it sits having been in the family for generations. Faithful to its heritage, Nanda features the original wooden components salvaged from the Nanda Mansion, the family’s generations-old European-style teak wood residence built in 1920, once located in the family’s compound on Petchburi Road, not too far from the hotel. From wood door frames to windows, floorboards to wall boards, carved teak wood banisters to louvered ventilation panels, or even the custom-made teak furniture - the original components of the family’s home were carefully removed, cleaned and repurposed to create historical authenticity for Nanda Heritage Hotel.

Nanda Heritage Hotel’s award winning contemporary design is largely a result of the hotel being situated where it is. The design of the building is accretive with the mass of the black outer shell being six stories high, in order to maintain the street edge, while the parts inside are four and two stories high to complement the shop houses on the side alley and to frame the view of the courtyard of the adjacent, historic Parinayok shanty community respectively.

Quite visibly, Nanda Heritage Hotel’s hidden center courtyard is inspired by the Parinayok community in the rear. The hotel’s courtyard was envisioned as an extension of Parinayok’s maze-like streets, but it does not aim at creating a romanticized "slum" style. The space is composed of the light steel frame objects readily available to the owners, adapted, and re-combined to create such an attractive, improvised and flexible design.

Not only did the 100-year-old Parinayok community lend the hotel some design ideas, but it also offers the opportunity for you to see what genuine Bangkok daily life looks like. If you walk through the alley next to the hotel, you are guaranteed to experience a warm, simple, vibrant and, most importantly, unstaged Bangkok.

Nanda Heritage Hotel’s award winning contemporary design is largely a result of the hotel being situated where it is.